Nadia Zerouali en mavo Winterswijk in De Reünie op 8 april

26 maart 2018

WINTERSWIJK  – In de aflevering van de Reünie op zondag 8 april (20:25 u op NPO 1) komen mooie en trieste verhalen van de oud-leerlingen van 3 Mavo RSG Hameland (1991-1992) uit Winterswijk aan bod.

Een klas met jonge veertigers uit Winterswijk, maar al met veel levenservaring. Zo wordt Nadia Zerouali al jong smoorverliefd op Hakim, en tot schrik van haar omgeving trouwt ze met hem als ze nog maar 17 jaar is. Ze krijgen samen een kind, maar als haar zoontje nog maar drie maanden is verongelukt Hakim. Op haar 29e is Nadia weduwe. Aan Jan Kooijman vertelt zij hoe de periode na het ongeluk een grote waas is, maar hoe ze zich daarna heeft hersteld tot wat ze nu is: een schrijfster van kookboeken en een succesvol televisiekok bij o.a. het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten.

Erik wordt door zijn moeder al snel van school gehaald om te gaan werken. Erik volgt zijn passie en gaat met paarden werken. Vijftien jaar lang werkt hij als ruiter bij Defensie en maakt indrukwekkende ceremonies mee zoals de trouwerij van Willem-Alexander en Maxima, maar ook de bijzetting van prins Bernhard. Helaas is werken nu onmogelijk, er is MS bij hem geconstateerd. Elke dag is weer een gevecht om toch bij zijn paarden te kunnen zijn.

Iwan heeft na zijn technische opleiding een zeer bijzonder beroep gekozen: hij verbouwt en stoffeert rouwauto’s voor begrafenisondernemers door heel Europa. Aan presentator Ajouad El Miloudi laat Iwan zien hoe je een rouwauto voor Noorwegen kunt onderscheiden van een rouwauto uit Duitsland.

Ook een van de docenten van de RSG komt aan het woord in het programma.

De Reünie 3 Mavo RSG Hameland uit Winterswijk, zondag 8 april, NPO 1, 20.25 uur

Foto: presentator Jan Kooijman  met Nadia Zerouali

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen