Nadia Zerouali wint Winterswijk Promotieprijs

8 januari 2018

WINTERSWIJK – De promotieprijs Winterswijk is dit jaar gewonnen door kookboekauteur en tv-kok Nadia Zerouali. Zij kreeg de prijs vanavond uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in theater De Storm. De prijs, in het leven geroepen door VVV, ABH, Owin, Horeca Nederland, gemeente en Winterswijk Marketing, is bedoeld voor het stimuleren van de Winterswijk-promotie.
Al woont Nadia tegenwoordig  in Almere, ze laat geen gelegenheid voorbijgaan om te memoreren dat ze uit Winterswijk komt. De liefde ging bij haar al vroeg door de maag; ze hielp op jonge leeftijd al mee in de keuken. Na de middelbare school koos ze voor de Hotelschool in Apeldoorn en een opleiding marketing en communicatie.
Haar leven draait om eten en drinken: ze schrijft culinaire artikelen, begeleidt de fotografie en adviseert foodmerken. Nadia geeft workshops voor de mediterrane keuken met als specialisatie de Arabische keuken. Samen met Merijn Tol had ze op de zender 24Kitchen een kookprogramma Grenzeloos Koken Arabisch. Ook schrijft zij kookboeken waaronder het prijswinnende Melk en Dadels over en met Marokkaanse moeders en afgelopen jaar won zij met SOUQ (tafels vol mezze) de Gouden Kookboekprijs. Dat Nadia flink aan de weg timmert blijkt uit haar tv-optredens bij onder andere De Wereld Draait Door, RTL Late Night en Binnenste Buiten.
De reden voor de jury om haar de 100% Winterswijk-trofee toe te kennen is dat zij Winterswijk nooit is vergeten en elke gelegenheid benut om de gemeente onder de aandacht te brengen. Er waren volgens de jury geen andere kandidaten. “De keuze was voor iedereen direct duidelijk.”
In haar dankwoord droeg Nadia (42) de prijs op aan haar ouders. “Zonder pa en ma had ik hier niet gezeten; mijn vader kwam in het huidige Villa Mondriaan te wonen toen hij hier kwam”. Ze liet weten nog steeds graag en regelmatig – twee keer per maand – naar Winterswijk te komen, onder andere voor familiebezoek. “Het is hier nog steeds gemoedelijk en gezellig. Je zegt elkaar nog gewoon ‘hoi’ op straat”, aldus de in Almere wonende kookauteur. Dit jaar blijft ze onder meer actief voor het tv-programma Binnenste Buiten. Op de vraag van burgemeester Joris Bengevoord wat er volgens haar nog aan Winterswijk moet veranderen. “Niets. gewoon zo doooorgaan”.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen