Naoberhuus komt in pand Superconfex

3 juli 2017

WINTERSWIJK – Het Naoberhuus, het ontmoetingspunt voor ouderen in Winterswijk, zal worden gevestigd  in het pand op de hoek Misterstraat-Gasthuisstraat, ook wel bekend als het oude Superconfex-pand. Op de leegstaande benedenverdieping komen ook appartementen voor ouderen met een lichte zorgvraag. Dat meldt ouderenorganisatie PCOB Winterswijk op haar website. Opmerkelijk detail: rond 1850 stond op deze plek een Gasthuus, waar oude mannen leefden.
Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 zijn de Winterswijkse Ouderenbonden bezig om een gezamenlijke ruimte te verkrijgen voor ouderen in Winterswijk. In de laatste bijeenkomst van de bonden op 30 juni  is een werkgroep opgericht met afgevaardigden van de bonden. De gemeente Winterswijk moet de vergunning nog goedkeuren. Als dit het geval is kan er met de verbouw begonnen worden. De ouderenbonden krijgen een ruimte van ongeveer 250 tot 300 vierkante meter tot hun beschikking. De leden kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden bij de inrichting. Daar kan dan met de bouw rekening mee gehouden worden.
Ook zal de gemeente een aanvraag over inrichting van het gebouw welwillend bekijken, aldus meldt de PCOB.
Het is de bedoeling dat klanten van Estinea een werkplek gaan krijgen in de opzet. Hierbij wordt gedacht aan een keuken en bediening aan klanten. Dit gebeurt dan onder begeleiding van Estinea.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen