Nationaal Ouderenfonds organiseert begeleide vakanties voor ouderen

15 juni 2017

Steeds meer ouderen krijgen ermee te maken; ze wíllen wel op vakantie, maar ze kúnnen het niet meer. Althans, niet zonder begeleiding. Speciaal voor deze ouderen biedt het Nationaal Ouderenfonds vanaf december 2017 vakanties met persoonlijke begeleiding aan.

De vakanties bieden uitkomst voor 55-plussers die vanwege fysieke, sociale of andere redenen niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Zij worden tijdens de reizen begeleid door vrijwilligers die dag en nacht voor hen klaarstaan, activiteiten begeleiden en, waar nodig, medische handelingen verrichten. Omdat niet iedereen behoefte heeft aan dezelfde vorm en intensiviteit van begeleiding, worden twee soorten vakanties aangeboden: met reguliere begeleiding (één vrijwilliger op zes ouderen) en met intensieve begeleiding (één vrijwilliger op twee ouderen).

Volgens Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, zijn deze vakanties hard nodig: “Iedereen zou minstens één keer per jaar op vakantie moeten. Je doet sociale contacten op, je ontspant en je doet energie op om er de rest van het jaar tegenaan te kunnen. Dat geldt voor jongeren, voor werkende mensen, maar zeker ook voor ouderen. Wij zijn dan ook erg blij dat we deze vakanties kunnen aanbieden. Om zoveel mogelijk ouderen van de vakanties gebruik te laten maken, bieden wij de reizen tegen kostprijs aan.”

Voor komend jaar kunnen vakanties in vijf landen worden gekozen; Duitsland, Nederland, Griekenland, Cyprus en Tenerife. Dit aanbod zal de komende jaren worden uitgebreid. De vakanties duren gemiddeld een week en kunnen vanaf medio september geboekt worden.

Stichting Het Buitenhof

De vakanties worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Het Buitenhof. Deze stichting organiseert kwalitatief hoogstaande groeps- en zorgreizen naar bestemmingen over de hele wereld voor mensen met een beperking, begeleid door vrijwilligers. De Stichting is aangesloten bij erkende brancheverenigingen/keurmerken zoals ANVR,NBAV, SGR en Calamiteitenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de stranduitjes, de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen