Nationale Ouderendag dit jaar ook in Winterswijk

27 juli 2017

Op vrijdag 6 oktober is het Nationale Ouderendag. In heel Nederland worden die dag ouderen blij gemaakt door hun wensen in vervulling te laten gaan. Ook in Winterswijk hebben een aantal organisaties de handen ineengeslagen om die dag ouderen in het zonnetje te zetten.

 

De organisaties die betrokken zijn bij de Ouderendag zijn de Winterswijkse Uitdaging, diverse ouderenbonden, Stichting Marga Klompé en De Post (WMO-plus loket). Harrie Garritsen van initiatiefnemer de Winterswijkse Uitdaging: “Winterswijk doet dit jaar voor het eerst mee. Begin maart hadden we een gesprek met de organisatie van de Nationale Ouderendag. Daardoor zijn we zo enthousiast geworden dat we contact hebben gezocht met de andere organisaties, en zo is het balletje gaan rollen.”

 

Vrijwilligers helpen

Voor veel mensen is het vanzelf-sprekend om een dagje uit te gaan of familie te bezoeken. Voor ouderen is dit lang niet altijd het geval. Door afnemende mobiliteit en een kleiner wordend sociaal netwerk, worden dergelijke uitjes moeilijker. Op Nationale Ouderendag staat daarom de wens of de behoefte van een oudere centraal. Wensen waarvoor in onze huidige maatschappij niet altijd ruimte is, maar die vaak vrij eenvoudig ingewilligd kunnen worden.

 

Veelal kleine wensen

Om wat voor wensen het gaat? Harrie: “Van andere steden die al langer meedoen aan de Ouderendag weten we dat het vaak om kleine wensen gaat, zoals een ijsje eten op een terras, een bloemetje kopen, op bezoek gaan bij familie of naar de begraafplaats om het graf van een dierbare te bezoeken. Dat moet met de inzet van diverse vrijwilligers toch zeker lukken!”

Voorwaarden

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de wens die een oudere mag indienen. Zo mogen er nagenoeg geen kosten aan zijn verbonden. De organisatie beoordeelt alle inge-zonden wensen. Harrie: “We nemen contact op met de oudere om de wens nader te bespreken en om te vertellen hoe het dan verder gaat. We zijn erg benieuwd en hopen op veel aanmeldingen!”

 

Meer info

Kijk voor meer info op: www.winterswijkseuitdaging.nl/activiteiten/ouderendag. Neem voor vragen contact op met Harrie Garritsen, tel.: 0543-21 80 00, e-mail: winterswijk@nationaleouderendag.nl.

 

Zo stuurt u uw wens in

Ouderen in Winterwijk die een wens in vervulling willen laten gaan op NationaleOuderendag kunnen een wenskaart invullen. Die kaart staat op de website www.winterswijkseuitdaging.nl.

De kaart kan uitgeprint worden  en vervolgens worden ingevuld. De wens moet voor 1 september opgestuurd worden naar de Winterswijkse Uitdaging (adres staat op de kaart). De wens kan ook doorgebeld worden via 0543 -218000.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen