Nationale Ouderendag dit jaar ook in Winterswijk

29 juni 2017

Op vrijdag 6 oktober is het Nationale Ouderendag. In heel Nederland worden die dag ouderen blij gemaakt door hun wensen in vervulling te laten gaan. Ook in Winterswijk hebben een aantal organisaties de handen ineengeslagen om die dag ouderen in het zonnetje te zetten.

 

De organisaties die betrokken zijn bij de Winterswijkse Ouderendag zijn de Winterswijkse Uitdaging, diverse ouderenbonden, Stichting Marga Klompé en De Post (WMO-plus loket). Harrie Garritsen van initiatiefnemer de Winterswijkse Uitdaging: “Winterswijk doet dit jaar voor het eerst mee. Begin maart hadden we een gesprek met de organisatie van de Nationale Ouderendag. Daardoor zijn we zo enthousiast geworden dat we contact hebben gezocht met de andere organisaties, en zo is het balletje gaan rollen.”

 

Vrijwilligers helpen

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan of familie te bezoeken. Voor ouderen is dit lang niet altijd het geval. Door afnemende mobiliteit en een kleiner wordend sociaal netwerk, worden dergelijke uitjes moeilijker. Op Nationale Ouderendag staat daarom de wens of de behoefte van een oudere centraal. Op deze jaarlijks terugkerende eerste vrijdag in oktober vervullen vrijwilligers wensen van ouderen. Wensen waarvoor in onze huidige maatschappij niet altijd ruimte is, maar die vaak makkelijk ingewilligd kunnen worden.

 

Veelal kleine wensen

Om wat voor wensen het gaat? Harrie: “Van andere steden die al langer meedoen aan de Ouderendag weten we dat het vaak om kleine wensen gaat, zoals een ijsje eten op een terras, een bloemetje kopen, op bezoek gaan bij familie of naar de begraafplaats om het graf van een dierbare te bezoeken. Dat moet met de inzet van diverse vrijwilligers toch lukken!”

 

Voorwaarden

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de wens die een oudere mag indienen. Zo mogen er nagenoeg geen kosten aan zijn verbonden. De organisatie beoordeelt alle ingezonden wensen. Harrie: “We nemen contact op met de oudere om de wens af te stemmen en om te vertellen hoe het dan verder gaat. We zijn erg benieuwd en hopen op veel aanmeldingen!”

 

Wie vragen heeft kan contact opnemen met Harrie Garritsen via nummer 0543-21 80 00 of door een e-mail te sturen naar winterswijk@nationaleouderendag.nl.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen