Nepcollectanten actief voor blijf van mijn lijf

26 oktober 2017

AMSTERDAM – In heel Nederland is een organisatie actief die collecteert onder de namen Help Blijf van mijn Lijf en Steun Blijf van mijn Lijf. De collectanten staan veelal bij supermarkten en wekken met de collectebus en een formeel uitziend pasje een betrouwbare indruk.

Volgens de Federatie Opvang (branche-organisatie van onder andere de vrouwenopvang, waaronder Blijf van mijn lijfhuizen) wordt het geld voor zover bekend niet gebruikt voor de opvang voor vrouwen, zoals wordt gesuggereerd. In elk geval gaat het geld niet naar één van de opvanginstellingen die lid zijn van de Federatie Opvang.

De Federatie Opvang wil iedereen waarschuwen voor deze mensen “die waarschijnlijk oplichters zijn” en roept op om geen geld te geven. Daarnaast roept de federatie mensen op om bij het zien van een collectant de filiaalhouder van de supermarkt te waarschuwen en de politie te bellen. De collectanten die tot nu zijn aangetroffen, werkten zonder vergunning en konden op basis daarvan door de politie worden aangehouden.

Wie geld wil geven aan de opvang van vrouwen die slachtoffers zijn geweest van huiselijk geweld, kan het beste rechtstreeks doneren aan de vrouwenopvang in de buurt. De organisaties van de vrouwenopvang zijn te vinden op www.opvangatlas.nl en de websites van de organisaties geven informatie over hoe geld gegeven kan worden.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen