Nieuw appartementencomplex op Spek-Ende

26 februari 2018

WINTERSWIJK – Het Spek-Ende krijgt er waarschijnlijk een appartementencomplex bij. B en W van Winterswijk willen meewerken aan de plannen van De Woonplaats om het pand met bijgebouw aan de Jonenstraat 5 te slopen en daar een complex voor acht appartementen te realiseren, in de stijl van het nabijgelegen complex Spek-Ende 1, dat in 2011 gebouwd is.
Spek-Ende 2, zoals het plan heet, voorziet in acht kleine appartementen in de sociale huursector.  Het gebouw komt eruit te zien als een vrijstaand woonhuis met een nokhoogte van 9,5 meter, wat lager is dan het appartementencomplex Spek-Ende 1 aan de zijde van de Misterstraat. Voor het nieuwe complex is een wijziging van het bestaande bestemmingsplan nodig. De toekomstige bewoners kunnen parkeren in de bestaande parkeergarage onder Spek-Ende 1.

“Het heeft even geduurd maar met dit plan krijgt het project Spek-Ende een mooie en waardige afronding”, zegt wethouder Rik Gommers. Het plan Spek-Ende 1 (20 appartementen en 750 m2 winkelruimte) is in 2011 in gebruik genomen. Het plan was het eerste tastbare resultaat van de charettes uit 2007 waarin de ontwikkelende partijen samen met bewoners en andere belangstellenden een stedenbouwkundig plan hebben gemaakt voor Spek-Ende. De meeste Winterswijkers zijn lovend over de metamorfose van het gebied. Het project voorzag ook in een tweede fase aan de Jonenstraat.

Procedure bestemmingsplan
Het ontwerpbestemmingsplan Spek-Ende 2 ligt van woensdag 28 februari tot en met dinsdag 10 april ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het plan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Foto: Het nieuwe complex komt naast het bestaande appartementengebouw, rechts. Foto Jan Ruesink


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen