Nieuwe N18 vanaf woensdag 2 mei open voor verkeer

23 maart 2018

GROENLO – Rijkswaterstaat stelt op woensdag 2 mei de Nieuwe Twenteroute tussen Groenlo en Enschede open voor het verkeer. Daarmee rondt het jaren van voorbereiding en anderhalf jaar bouwtijd af van een 27 kilometer lange nieuwe autoweg.

Op dinsdag 1 mei krijgen de bewoners uit de regio als eerste de mogelijkheid om te voet of op de fiets een kijkje te nemen op de nieuwe N18. De nieuwe weg wordt op 2 mei officieel geopend en daarna opengesteld voor het verkeer.

Publieksdag nieuwe N18

Noaber18 is tot maandag 30 april bezig met de laatste werkzaamheden aan de nieuwe N18 en de oplevering van het project. De 27 kilometer lange autoweg is dan klaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat wil de weg zo snel mogelijk openstellen, maar tegelijkertijd ook het publiek de mogelijkheid geven om eenmalig de nieuwe weg op een andere manier dan vanuit de auto te beleven. Daarom organiseert Rijkswaterstaat op dinsdag 1 mei een publieksdag. Het afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat veel ideeën gekregen voor de invulling van een publieksdag. Helaas moesten veel ideeën afvallen, omdat ze qua tijd, ruimte en veiligheid niet haalbaar bleken. Op 1 mei kunnen bewoners uit de regio fietsen en wandelen over de nieuwe N18 en zijn de aansluitingen Neede en Haaksbergen te bekijken. Daarnaast zijn er vanwege de meivakantie ook allerlei activiteiten speciaal voor kinderen.

Officiële opening N18

Op woensdag 2 mei openen de regionale bestuurders samen met directeur-generaal van Rijkswaterstaat, Michèle Blom, officieel de N18 –  Nieuwe Twenteroute. Na de officiële opening zal het verkeer over de nieuwe weg kunnen rijden.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde is de weg al aangepast. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometer lange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen