Nieuwe tentoonstelling Villa Mondriaan: terug naar toen

1 februari 2018

WINTERSWIJK – Museum Villa Mondriaan brengt drie kunstenaars samen die gezamenlijk ruim 100 jaar geleden een veelbesproken tentoonstelling van hun werk in het Stedelijk Museum Amsterdam organiseerden. Deze drie kunstenaars zijn Piet Mondriaan, die zich ontpopte tot een van de meest invloedrijke kunstenaars ter wereld, Nederlands publiekslieveling Jan Sluijters en de in vergetelheid geraakte kunstenaar Cees Spoor. In Terug naar toen herenigt museum Villa Mondriaan van 2 maart t/m 16 september de drie kunstenaars weer voor het eerst sinds hun tentoonstelling in 1909.
In de tentoonstelling ligt de nadruk op het jonge talent van deze bevriende kunstenaars. Aan de hand van de vroege werken van Mondriaan, Sluijters en Spoor wordt de ontwikkeling in de beginjaren van de kunstenaars getoond. De schilderijen in de tentoonstelling komen uit de bijzondere collecties van o.a. het Kröller-Müller Museum, Museum Voorlinden en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
In de tentoonstelling Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd beleeft de bezoeker de sfeer van 1909. De tentoonstellingsruimte is omgebouwd tot een ware stijlkamer, met het Stedelijk Museum Amsterdam van begin 1900 als inspiratiebron.

Foto: Piet Mondriaan, Boerderij bij Duivendrecht, 1905, collectie Gemeentemuseum Den Haag

Tentoonstelling: Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd
Datum: 2 maart t/m 16 september 2018
Adres: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk
Openingstijden: 2 maart 2018 t/m 5 nov 2018 – di t/m zo van 11 tot 17 uur
Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen