NK Schiettoernooi uitgebreid met jeugdtoernooi

17 januari 2019

Van maandag 4 t/m zaterdag 9 februari wordt op de schietbanen van Verenigingsgebouw Juliana in Winterswijk-Woold het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Winterswijkse Kaart gehouden. Primeur is dat er tevens een jeugdtoernooi NK-WK is voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, ook voor beginners.
De schietbanen zijn 9 meter lang en er wordt geschoten met een luchtbuks met open vizier. Op het toernooi schiet elke schutter 50 keer (jeugd 25), waarbij de maximale score per schot 12 punten is. De hoogste score die behaald kan worden is dus 600 (jeugd 300). Frank Reesink uit Miste van schietvereniging WTM verdedigt dit jaar zijn titel in de Hoofdklasse, vorig jaar behaalde hij een score van 599 punten.

Indeling in klassen
Om schutters van diverse niveaus een kans te geven zijn er acht verschillende klassen variërend van Hoofdklasse voor de echte topschutters en daaronder de klassen A t/m D. Er is tevens een klasse waarin opgelegd wordt geschoten. Daarnaast zijn er twee klassen voor de jeugd.

Gezellig meerdere series schieten
In de Achterhoek is het schieten een echte cafésport. Gezelligheid, met respect voor degenen die aan het schieten zijn, staat voorop. Heb je door een paar slechte schoten je serie verprutst, dan kun je ter plekke inschrijven om nog een of meerdere series te schieten. Daar heb je dan de hele week de tijd voor want het toernooi duurt van 4 t/m 9 februari.

Belangrijke plaats voor jeugd op NK-WK 2019
De organisatie is dit jaar in handen van SV Diana, een jeugdige vereniging. Het is absoluut geen verwijzing naar de leeftijd van de club, volgend jaar vieren ze hun 85-jarig bestaan, maar naar de leeftijdsopbouw van haar leden. De helft van haar leden is 25 jaar of jonger. Ook de helft van de organisatiecommissie bestaat uit deze groep met Nienke (17), Jelmer (22) en Timo (20).
SV Diana organiseert al jaren speciale schietavonden voor de Winterswijkse jeugd en nu zij de organisatie van het NK-WK 2019 op zich heeft genomen is het bijna vanzelfsprekend dat er ook veel aandacht voor de jeugd is op dit jaarlijkse schiettoernooi.

Tijdens het toernooi is elke avond, van maandag tot en met vrijdagavond, van 19:00 – 20:00 uur, gereserveerd voor de jeugd. Er kan dan onder begeleiding worden geschoten, al dan niet opgelegd. Er zijn voldoende buksen en standaards op de banen aanwezig. Er wordt geschoten in twee klassen: Vrijstaand en Opgelegd.
Online inschrijven en verdere info over het NK-WK zoals aanvangstijden, reglementen, klasse-indelingen, te winnen prijzen, e.d. vindt u op de website van de Winterswijkse Schietbond https://wsb-online.nl


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen