Notaristuin krijgt groot insectenhotel

8 oktober 2018

WINTERSWIJK – Het grootste insectenhotel van Winterswijk krijgt een plaats in de Notaristuin. Het insectenhotel biedt een ‘bed & breakfast’ voor ongeveer duizend wilde bijen, vlinders en andere insecten. Wethouder Wim Elferdink open het insectenhotel dinsdag 9 oktober om 13.00 uur.
Het gaat al lange tijd niet goed met de insecten, de aantallen zijn afgenomen. Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde, voor onder andere bestuiving, natuurlijke bestrijding en voedsel voor vele diersoorten. De gemeente Winterswijk vindt biodiversiteit belangrijk en gaat zich de komende jaren hiervoor extra inzetten, bijvoorbeeld door het verbeteren van het ecologisch bermbeheer en meer variatie in het gemeentelijk groen. De Notaristuin is met de vele bloeiende nectarplanten een belangrijke omgeving voor insecten. Deze locatie is voor een insectenhotel zeer geschikt.

Grijsen Park & Straatdesign heeft het insectenhotel ontwikkeld. Naast de duurzame invulling van afvalhout is ook gekozen voor verantwoorde arbeid, waarbij is samengewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gaatjes van verschillende grootte in het hout bieden nestgelegenheid voor diverse soorten solitaire bijen. Dit zijn ‘vriendelijke’ bijen die alleen leven en de eitjes afzetten in gaatjes in het insectenhotel. Wespen zullen geen gebruik maken van een insectenhotel. Naast bijen kunnen ook vlinders en andere insecten, zoals lieveheersbeestjes een plekje vinden in het insectenhotel. “Dit is een mooi initiatief dat bijdraagt aan de biodiversiteit en bewustwording, het insectenhotel is voor iedereen in de Notaristuin zichtbaar”, legt wethouder Elferdink uit.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen