Obelink in seizoen elke zondag open

23 november 2017

WINTERSWIJK – Vrijetijdsmarkt Obelink mag voortaan op alle zondagen van 1 maart tot 1 september geopend zijn. Dat stellen B en w van Winterswijk voor aan de gemeenteraad. Daarnaast wil het gemeentebestuur ook winkels in het centrum de mogelijkheid geven om op  Tweede Paasdag, Hemelvaart, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag de deuren te openen. Tot slot komt er dit jaar nog een extra koopzondag op 17 december.
B en W gaan mee in de redenering van Obelink-directeur Velthuis dat winkelen in zaken als Obelink op zondag een trend is geworden, een zondags uitje voor het hele gezin, dat bovendien ook bij campingzaken elders in het land al mogelijk is. Bovendien zou een vaste zondagopening in het seizoen de piekdrukte kunnen spreiden. Mede vanwege het economisch en werkgelegenheidsbelang van Obelink heeft B en W besloten de raad voor te stellen winkels in recreatie- en vrijetijdsartikelen (zoals tenten, campers, caravans en campingartikelen) toe te staan in het hoogseizoen op zondag open te zijn. Dat is volgens B en W ook van belang voor de concurrentiepositie van Obelink.
Feestdagen
Winkels in het centrum mochten/mogen dit jaar al open zijn op Hemelvaartsdag en de ‘Tweede’ christelijke feestdagen, maar op verzoek van de ABHCity-vereniging wordt dit nu ook structureel geregeld, aldus B en W in het voorstel aan de raad.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen