OldStars walking football nadert de 300 clubs in Nederland

16 augustus 2018

Amersfoort – OldStars walking football nadert de 300 clubs in Nederland. Het resultaat van jaarlijks 85.000 kilometer door Nederland rijden om tekst en uitleg te geven aan voetbalverenigingen en ze met walking football clinics enthousiast te maken voor deze van oorsprong Britse spelvorm.

Walking football geeft 60plussers bij amateurclubs sinds 2013 de ruimte om zonder blessures vitaal te blijven en sociale contacten te blijven opdoen. Er wordt op een klein veld gespeeld en er mag niet worden gerend. Er wordt zes tegen zes,  zonder keeper gevoetbald. Het Nationaal Ouderenfonds, partners KNVB en de Vriendenloterij willen hiermee laagdrempelig bewegen en meer sociaal contact onder 60-plussers stimuleren. De wandelsport verspreidt zich door Nederland als een heuse olievlek. Van de huidige 285 clubs in Nederland zijn inmiddels 22 aangesloten bij betaald voetbalverenigingen. Van deze 22 zijn er 14 Eredivisieclubs.

Nationaal en internationaal succes in Iran en Spanje

Landelijk projectleider Johan Annema ziet uit naar de mijlpaal waar het Nationaal Ouderenfonds afgelopen jaren aan werkte. “Dit hebben we gedaan met dank aan bereidwillige verenigingen, honderden senioren, vrijwilligers uit het hele land en bekende ex- voetbalinternationals die zich hebben in gezet. Niet alleen een mijlpaal dus voor het team van OldStars, maar ook een compliment voor alle betrokken partijen die de socialisatie van ouderen in onze maatschappij willen motiveren.” (Zie ook https://oldstars.nl/nieuws/)

Inmiddels reist namens OldStars een team van ex-Internationals zoals Sjaak Swart, Kees Kist, Simon Tahamata, Ben Wijnstekers, Piet de Vries en Henk Warnas het land door om tout senior Nederland te laten zien hoe het balletje bij OldStars walking football rolt. Maar er is ook internationaal succes; eind augustus reist een walking football team uit Groningen af naar Iran, waar de Noorderlingen bij een bevriende voetbalclub een demonstratie geven aan Iraanse 60plussers. Eind september vindt vervolgens aan de Costa del Sol een OldStars walking football Toernooi plaats in Calahonda, bij Marbella.

Multicultureel OldStars-evenement in Leeuwarden

In het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa organiseert Het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met partners een uniek internationaal, multicultureel OldStars-toernooi. Dit vindt plaats in het stadion van Cambuur Leeuwarden, op donderdag 27 september.

Naar verwachting wordt het doel van 300 clubs waar walking football wordt aangeboden eind dit jaar bereikt. Kijk voor een actueel nieuwsoverzicht en OldStars walking football activiteiten door heel Nederland op https://oldstars.nl/agenda/ of vind een club bij jou in de buurt via https://oldstars.nl/


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen