Onderzoek: crematie Aalten goedkoopst in regio

3 april 2019

AALTEN/APELDOORN – Een crematie is in de Achterhoek het goedkoopst bij het crematorium van GUV in Aalten, zo blijkt uit onderzoek van uitvaartverzorger en –verzekeraar Monuta. Zowel bij een crematie zonder dienst als een volledige dienst met gebruik van aula komt GUV als goedkoopste uit de bus, vergeleken met de centra in Haarlo, Doetinchem en Zutphen.
Hoewel de prijzen van GUV aanvankelijk niet waren meegenomen in het onderzoek van Monuta, zijn die nu wel gepubliceerd in het volledig overzicht op de website van de organisatie. In Haarlo en Zutphen wordt voor een technische crematie (zonder gebruik van aula en zonder publiek) 985 euro en in Doetinchem 890 euro gerekend in Aalten is dat 650 euro. Ook bij een crematie met gebruik van aula voor 45 minuten is GUV de goedkoopste. Daar waar Doetinchem 1.422 euro rekent en Haarlo en Zutphen 1.290 + 120 = 1.410 euro, vraagt Aalten 1.145 + 90 = 1.235 euro. Volgens directeur Bert van Asselt was het crematorium GUV Aalten in 2017 door Plusmagazine al beoordeeld als een van de twee goedkoopste in Nederland. Ook wordt volgens Van Asselt het aantal crematies in Aalten beperkt tot drie per dag, zodat nabestaanden meer tijd en aandacht krijgen.
GUV heeft ook plannen voor een crematorium in Etten (Oude IJsselstreek). Het bestemmingsplan is goedgekeurd en GUV hoopt eind dit jaar met de bouw te kunnen beginnen.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen