Ook dit jaar weer Nationale Ouderendag in Winterswijk

21 juli 2018

Op vrijdag 5 oktober is het Nationale Ouderendag. In heel Nederland worden die dag ouderen blij gemaakt door hun wensen in vervulling te laten gaan. Ook in Winterswijk. De Winterswijkse Uitdaging krijgt bij de organisatie dit jaar hulp van diverse ouderenbonden. Nieuw dit jaar is dat ook jongerenorganisaties meehelpen.

 

Harrie Garritsen van initiatiefnemer de Winterswijkse Uitdaging: “Winterswijk doet dit jaar voor de tweede keer mee. De reacties vorig jaar waren zo positief, dat we gelijk hebben gezegd dat we de Ouderendag vaker gaan organiseren.”Voor veel ouderen is het niet vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan of familie te bezoeken door afnemende mobiliteit en een kleiner wordend sociaal netwerk. Op Nationale Ouderendag staat daarom de wens van een oudere centraal.

Van familiebezoek tot rondrit met bus

Om wat voor wensen het gaat? Harrie: “Vorig jaar ging een vrijwilliger met een aan een rolstoel gebonden oudere een dagje naar het Spoorwegmuseum in Utrecht; twee anderen bezochten met een oudere een familielid elders in het land en met een oudere dame gingen we naar de zandsculpturen in Garderen; twee ouderen gingen een avondje naar theater De Storm en zo’n 25 bewoners van De Sleeswijk kregen een busrit in en om Winterswijk met een tussenstop bij Reuselink en Gastgalerij Ankomm’n. Tot slot hebben twee oudere heren een rondvlucht boven Winterswijk gemaakt.”

 

Voorwaarden

Er zijn nauwelijks voorwaarden verbonden aan de wens die een oudere mag indienen. In principe zijn de kosten voor het organisatiecomité en het Nationaal Ouderenfonds. Zij regelen vaak entreekaartjes voor attracties. Uiteindelijk beoordeelt de organisatie alle ingezonden wensen. Harrie: “We nemen contact op met de oudere om de wens af te stemmen en om te vertellen hoe het dan verder gaat. We zijn erg benieuwd en hopen op veel aanmeldingen.”

Te zijner tijd worden de wenskaarten onder de doelgroep verspreid. Wil men nu alvast inlichtingen kan men zich melden bij de Winterswijkse Uitdaging. Tel. nr. 0543 200026, E-mailadres: info@winterswijkseuitdaging.nl


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen