Ook ouderen welkom op Techniekdag Achterhoek

22 februari 2018

Techniek redt het niet meer met alleen jongeren

WINTERSWIJK – De jaarlijkse Techniekdag Achterhoek vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 maart, met als gastheer Grijsen park & straatdesign. De Techniekdag is de ideale mogelijkheid voor jongeren om kennis te maken met techniek en technologie. Maar ook ouderen en zijinstromers worden uitgenodigd om de manifestatie te bezoeken, want de technieksector redt het niet meer met alleen jongeren. Deze dag is een initiatief van VNO-NCW Midden en het Platform Onderwijs  Arbeidsmarkt Achterhoek (POA).
Dit jaar zullen er tijdens de vertrouwde Techniekdag  Achterhoek een aantal innovaties doorgevoerd worden. De technische branche verbreedt door digitalisering en robotisering, daarom is het logo allereerst veranderd in Techniekdag & Technologie, zo ontstaat er een aansluiting met de Smart Industry Agenda in de Achterhoek. Tegelijkertijd kunnen ondernemers de huidige vraag naar goed technisch personeel niet alleen meer opvangen met de jeugd. Bedrijven kijken steeds meer naar zijinstroom en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om deze reden zullen er dit jaar een aantal uitzendbureaus uitgenodigd worden, om de oudere bezoekers te adviseren over de mogelijkheden van onder andere zijinstroom.

Grijsen is verheugd zich dit jaar gastheer te mogen noemen van de Techniekdag. ‘’Je ziet dat jongeren minder vaak voor een technisch beroep kiezen. Terwijl techniek zo veelzijdig is en bij Grijsen, net als bij veel andere bedrijven, onmisbaar is. Zonder onze technische vakmensen zouden wij niet de banken en afvalbakken kunnen maken die we nu maken. Het is dus essentieel dat de jeugd blijft kiezen voor de techniek. En de Techniekdag is een ideale manier om met alle facetten van techniek kennis te maken’’, aldus Patrick Grijsen, directeur Grijsen park & straatdesign. ‘’Ook bij Grijsen zie je de diversiteit die techniek biedt bij elkaar onder één dak. Van ontwerp tot de uiteindelijke plaatsing van het straatmeubilair bij de klant.’’

Op de Techniekdag kunnen jongeren zelf een robot bouwen, werken met een 3d printer en VR opdrachten uitvoeren. Ook kan er uiteraard gewerkt worden met metaal, wordt er gemetseld en staan er veel verschillende voertuigen van Stichting Ga voor mobiliteit.

De Techniekdag is met name bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar en de toegang is gratis. De Techniekdag duurt zaterdag 17 maart van 10.00 – 16.00 uur bij Grijsen aan de Lorentzstraat 13 in Winterswijk. Tegelijk met de Techniekdag stelt Grijsen haar productiehallen ook open voor ander publiek. Belangstellenden zijn van 10.00 – 16.00 uur van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op www.techniekdag.nl en www.InnovatieFestival2018.nl

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen