Pas op: bij ‘theetestdag’ kom je op de koffie

21 september 2017

APELDOORN – De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een nieuwe truc waarbij vooral ouderen worden uitgenodigd voor een ‘gezellige theetestdag’. Soortgelijke brieven waren er eerder voor een palingfeest en een koffiefeest. “Een nieuwe truc van oude bekenden”, aldus de nationale helpdesk voor vragen en meldingen rond fraude.
In de brief staat dat op de Theetestdag allerlei cadeaus worden uitgedeeld, zoals een cadeaumand, een groot stuk ham, kaas en verschillende dranken. Er moet een telefoonnummer worden gebeld om een plek op de dag te reserveren. Uit eerdere meldingen blijkt dat dit soort uitnodigingen speciaal gericht worden aan ouderen.
Opvallend is dat de naam van de ontvanger op meerdere plekken terugkomt in de brief. Dat maakt het mogelijk lastiger om het schrijfsel te negeren. “Toch doen ontvangers er goed aan niet op de uitnodiging in te gaan. De beloofde cadeaus worden hoogstwaarschijnlijk niet uitgedeeld. Bovendien blijkt uit het verleden dat bezoekers aan dit soort bijeenkomsten onder druk worden gezet om zelf allerlei (ongewenste) aankopen te doen”, zo wordt gewaarschuwd.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen