Op zondag 10 december in het Openluchttheater Winterswijk doet weer mee aan Wereldlichtjesdag

25 november 2017

Wereldlichtjesdag is de wereldwijde herdenking van alle kinderen die zijn overleden door vroeggeboorte, ziekte, ongeluk, oorlog, honger of geweld. Overal worden om plaatselijke tijd 19.00 uur lichtjes ontstoken. Door de verschillende tijdzones op de wereld branden er dan 24 uur lang kaarsen voor deze kinderen op de aarde.

 

In Winterswijk is Mercedes Goud van Iris uitvaartzorg Winterswijk al jarenlang de initiatiefnemer van Wereldlichtjesdag.  “Het gemis van een kind is een groot verdriet. Daarom komen er niet alleen ouders die pas een kind verloren hebben, maar ook ouders die al heel lang hun kind moeten missen. Het gemis blijft immers. Ook komen er mensen die ongewild kinderloos zijn en die een kaars aansteken voor kinderen die zij niet kregen”, vertelt Mercedes.

De herdenking is op zondag 10 december in het Openluchttheater op de Huininkmaat. Iedereen is hierbij welkom. Het programma:

18.30 uur: verzamelen bij Dokter ten Havestraat (ingang voormalig AZ-ziekenhuis ). Hier worden de namen genoteerd van de kinderen die genoemd zullen worden. U bent ook welkom als u niet voor een speciaal kind komt. Wilt u een naam liever niet genoemd horen, maar wel meedoen aan de herdenking, dan kan dat natuurlijk ook. Mocht het kind waarvoor u komt geen naam gekregen hebben, mag u ook een koos- of troetelnaam opgeven.

18.45 uur: korte wandeling naar Openluchttheater. U krijgt een kaars, zolang de voorraad sterkt. Een eigen lantaarntje meenemen mag ook (geen fakkels). Het pad naar het Openluchttheater zal verlicht worden middels duizend lichtjes.

19.00 uur: herdenking in Openluchttheater. Mercedes zal zelf een woord spreken en er is passende muziek.Via de facebookpagina Wereldlichtjesdag-Winterswijk kunt u de laatste berichten volgen. Meer informatie kan via Whatsapp 0651925464 of telefonisch 0543-550093.Wilt u helpen bij het aansteken van de duizend lichtjes? Is er een muziekstuk dat u heel graag zou willen horen? Neemt u dan contact op. Welkom.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen