Oplossing en prijswinnaars Winterswijks cryptogram bekend

24 december 2019

Het was voor velen een pittige, maar ook vermakelijke klus om dit jaar weer het Winterswijkse Cryptogram van Verrassend Winterswijk op te lossen. Toch zijn zo’n zestig puzzelaars er in geslaagd de cryptische omschrijvingen te doorgronden.
De meeste omschrijvingen leverden geen al te grote problemen op, maar er zaten toch een paar heuse hersenkrakers bij. Zo had een enkeling moeite met de omschrijving ‘Hu-is (in het buitengebied)’. De oplossing moest zijn ‘woningsplitsing’ (het woord huis was immers gesplitst), dit vanwege het nieuwe beleid van de gemeente om woningsplitsing in het buitengebied ruimer toe te staan. Verder struikelden sommige puzzelaars over ‘Gemeente-uitgave die Winterswijk bevalt’, wat stond voor ‘Geboorteboekje’, het voorleesboekje dat de gemeente voortaan bij elke geboorteaangifte aan jonge ouders meegeeft. Ook had een enkeling de omschrijving ‘hier heerst geen angst meer’ fout, want dat stond niet voor ‘grensweg’ maar voor ‘Vreesweg’, heel toevallig ook de straat waar een van de prijswinnaars woont…

De prijswinnaars zijn: Ans Breunissen, Gerrie Droppers, Marga Gietman, Willy Keuper, Jo Klein Leugemors, Piet Mul en Josien Mielekamp, Renate Nijman-Beernink, Juul Overkamp, Inge Wassink en Gerdie van Zanddijk. Alle winnaars gefeliciteerd met de gewonnen slagroomtaart van Bakkerij ter Weme!

De oplossing:

 1. woningsplitsing
 2. proefballonnen
 3. Windmolenveld
 4. Lappenschaar
 5. Bekeringweg
 6. Berenschot
 7. plaknacht
 8. stikstof
 9. ijsbaan
 10. Pasop
 11. zand
 12. was
 13. Put
 14. Meer
 15. Jager
 16. De Vlijt
 17. Coolcat
 18. Vreesweg
 19. kerktoren
 20. De Peperbus
 21. burgercheque
 22. De Twee Bruggen
 23. geboorteboekje
 24. Cultuurkwartier

Het citaat​ luidt: Geluk is een seconde die eeuwigheid wil zijn, Gerrit Komrij

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen