Oud-Volksfeestpresident Herman Wiechers overleden

5 mei 2018

WINTERSWIJK – Afgelopen donderdag 3 mei is oud-tandarts en oud-president van de Vereeniging Volksfeest Herman Wiechers overleden. Wiechers, weduwnaar van Fenny Oostindiër leidde de Vereeniging Volksfeest van 1976 tot 2001. In dat jaar werd hij bij zijn afscheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Herman Wiechers is 86 jaar geworden.
In juli vorig jaar blikte hij in een interview met de 50+Krant terug op zijn periode als bestuurslid en voorzitter van de Vereeniging Volksfeest, die hij leidde in een periode van veel maatschappelijke veranderingen, die ook de nodige invloed hadden op het Winterswijkse volksfeest en bloemencorso. ‘Wij wilden als bestuur mee in die veranderingen”, zei hij toen, “want je wilt de mensen toch naar het feest krijgen. Maar tradities moet je niet overboord gooien als je er niks voor terugkrijgt. Dan hou je zo weinig over.”
Bewondering had hij voor tradities die spontaan ontstaan: “Vaak regelt het zichzelf. Neem nou het droogroeien bij de Peperbus op zaterdagnacht, dat is spontaan ontstaan en gegroeid. Mooi toch?”
In uitvaartcentrum Balinkes aan de Jeugdkerkstraat is op dinsdag 8 mei van 19.00 tot 19.30 uur gelegenheid om afscheid te nemen en de familie te condoleren. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen