Oude handschriften leren ontcijferen

14 december 2018

WINTERSWIJK – Wie zijn stamboom of een stukje geschiedenis onderzoekt, komt vroeg of laat lastig leesbare geschriften tegen. Vereniging Het Museum in Winterswijk organiseert in januari, februari en maart 2019 een cursus paleografie: het lezen van oude handschriften. Aan de orde komen vooral oude handgeschreven teksten die met Winterswijk te maken hebben. Er wordt begonnen met handschriften van rond 1850 en dan gaat het langzaam terug in de tijd, tot 1300.

Tijdens de cursusavonden komen ook de oude tijdrekening, de maten en gewichten en verschillende munten aan bod. De cursus bestaat uit tien avonden van 19.30 uur tot 21.30 uur op dinsdag in de Museumfabriek, Laan van Hilbelink 6, in Winterswijk. Een speciale vooropleiding is niet nodig.

De kosten van de cursus bedragen 40 euro voor leden van VHM en 50 euro voor niet-leden, inclusief de handleiding en cursusmateriaal. De start is op dinsdag 8 januari en vervolgens elke week tot eind maart, met uitzondering van twee vakantieweken in februari.
Opgeven kan bij het secretariaat van VHM: info@vereniginghetmuseum.nl. Verdere informatie bij Dick Ruhe, tel. 0543-518108 of dickruhe@outlook.com.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen