“Ouderenbeleid Winterswijk kabbelt”

28 februari 2018

Lijsttrekkersdebat op 10 maart over speerpunten voor senioren

WINTERSWIJK – “De politieke partijen in Winterswijk praten wel veel óver ouderen, maar te weinig mét ouderen. Het seniorenbeleid in Winterswijk kabbelt, er wordt weinig naar ons geluisterd”. Dat zei afdelingsvoorzitter Will de Graaff van ouderenbond KBO vandaag bij de presentatie van de  Samenwerkende Ouderen Organisaties in Winterswijk, die op zaterdag 10 maart een lijsttrekkersdebat houden over het seniorenbeleid in Winterswijk.

Volgens De Graaff is meer dan een derde (36%) van de 23.000 stemgerechtigden in Winterswijk zestigplusser. “Daar denken politieke partijen over het algemeen heel makkelijk over. Ze denken: die komen vanzelf wel naar de stembus en die stemmen toch wel op de partij waar ze al jaren op stemmen. Daar is weinig te winnen en daarom halen ze liever jongeren binnen.”
Maar volgens de samenwerkende ouderenclubs KBO-PCOB, Wenters Plus en STOA vormen ouderen in het krimpdorp Winterswijk de enige nog groeiende bevolkingsgroep. Die groep wordt bovendien steeds meer geconfronteerd met veel kwesties, waar de politiek een rol in kan spelen. Voldoende redenen om op zaterdag 10 maart (vanaf 14.30 uur in het GKC) een lijsttrekkersdebat te houden waar alle zeven partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart meedoen, vertegenwoordigd zullen zijn. Debatvoorzitter Hans van Lith zal daar de kandidaat-raadsleden ondervragen op zeven speerpunten: mobiliteit en vervoer, zorg en mantelzorg, vergrijzing en zingeving, veiligheid en toegankelijkheid, participatie en digitalisering, wonen en woonaanpassingen en inkomen en bijstand.
Volgens De Graaff hebben de ouderenbonden vorig jaar zomer al een wensenlijst voorgelegd aan de politieke partijen die op dat moment in de raad zaten, maar dat heeft volgens hem nog weinig weerklank gevonden in de nieuwe verkiezingsprogramma’s. “Zo hebben wij voorgesteld dat alle 75-jarigen een bezoekje kunnen krijgen van een vrijwillig ouderenadviseur. Op die manier krijg je de vergeten armoede en andere problemen beter in kaart, want ouderen komen daar zelf niet zo gauw mee. De politiek zei toen: we nemen het mee, maar die wens zijn we nog nergens tegengekomen bij de partijen.”

Gasthuus
De ouderenorganisaties Wenters Plus, KBO-PCOB en Stichting Ouderen Actief (STOA), samen 1600 leden, kondigden vandaag ook aan nauwer te gaan samenwerken. Vooralsnog blijven ze wel als aparte stichting of vereniging bestaan, maar ze gaan wel samen een nieuwe stichting opzetten om het nieuwe Gasthuus te beheren en exploiteren. Dat ouderenontmoetingspunt wordt gevestigd op de hoek Gasthuisstraat-Misterstraat en zal nog dit jaar geopend worden. Cliënten van zorgorganisatie Estinea zullen daar als medewerker actief worden. Het pand is nu nog in eigendom van de Woonplaats, maar wordt verkocht aan een investeringsgroep. De ontmoetingsruimte van 300 vierkante meter wordt dan voor allerlei activiteiten die nu nog elders plaatsvinden.

Foto: De ouderenbestuurders (vl.n.r.) Gerard Siebelink, Will de Graaff, Ben Simmelink, Anton Reuvekamp, Wim Heijnen en Wim Sikking. Foto Jan Ruesink.

Klik hier voor meer info over het lijsttrekkersdebat.

 

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen