Ouderenorganisaties Winterswijk bundelen krachten

22 februari 2018

WINTERSWIJK – De ouderenorganisaties Wenters Plus, kbo-pcob en de Stichting Ouderen Aktief in Winterswijk gaan nauwer samenwerken. De organisaties die samen 1600 leden tellen, willen zo hun slagkracht verbeteren en de belangen van de tienduizend 55-plussers in de gemeente beter behartigen.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 zijn genoemde organisaties al steeds meer gaan samenwerken. Het doel daarvan is het verkrijgen van een eigen honk, een plek waar ouderen elkaar dagelijks kunnen ontmoeten. Dat heeft geresulteerd in het nieuwe Gasthuus op de hoek van de Misterstraat en de Gasthuisstraat dat dit najaar geopend zal worden.

“De afgevaardigden van de besturen vergaderen regelmatig en nu wordt de volgende stap gezet in de samenwerking: wat kunnen we voor onze leden samen doen en organiseren”, aldus Wim Sikking, secretaris van de samenwerkende Winterswijkse ouderenorganisaties.
De gemeente Winterswijk ondersteunt dit initiatief volgens Sikking van harte en werkt coöperatief met de organisaties mee. De gemeentelijke ouderenadviseur is bij elke vergadering aanwezig. “Door samen te werken verbeteren we onze slagkracht. Betere belangenbehartiging voor onze leden. Doorbraak van de zuilen in Winterswijk. Deze situatie is mijn inziens uniek in Nederland”, aldus Sikking.

De plannen worden 28 februari nader toegelicht in een persbijeenkomst.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen