Ouderwets smullen met Stichting Boerengoed

17 oktober 2017

WINTERSWIJK-KOTTEN – Stichting Boerengoed Achterhoek houdt op zondag 5 november van 11.00 tot 17.00 uur een evenement in en om het Verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten. Het thema is ‘Smullen met Boerengoed’. Net als vorige jaren bereiden de koksvrouwleu de lekkerste traditionele (streek)gerechten zoals bakbloedworst, hoofdkaas en balkenbrij.

Naast genieten van ‘etten van vrogger’ kunnen bezoekers ervaren hoe in het verleden werd geslacht. Ambachtelijk slager André Wieggers uit Harreveld, die ook het vlees levert, hangt geheel volgens traditie een varken op de ladder. Verder vertelt een keurmeester hoe het keuren in zijn werk gaat, waarop hij let en welke delen van het varken zoal gegeten worden.

Vlees, soep en pannenkoeken
Niet alleen de koksvrouwleu roeren in de pannen; Harm Wassink van Harmkookt maakt onder andere diverse stamppotten. Wat er verder allemaal geproefd kan worden? Behalve traditionele gerechten als bakbloedworst, hoofdkaas en balkenbrij vleesproducten zoals rookworst, beenham en spareribs. “Mensen kunnen het vlees ook kopen”, vertelt Henk Beskers van Stichting Boerengoed Achterhoek. “Daarvoor liggen er intekenlijsten.” Andere lekkernijen die worden bereid zijn pannenkoeken, erwtensoep met varkensvlees en bruine bonensoep met rundvlees.

Stand huren
Zowel binnen als buiten staan diverse stands, inmiddels meer dan 20. “Er zijn nog zo’n 10 stands beschikbaar voor verhuur”, vertelt Henk. “Dat kost €20 en wie interesse heeft, kan zich bij mij opgeven.”

Uitje voor hele gezin
Het evenement is een uitje voor het hele gezin, vertelt Henk, ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten. De muziek van Joop Derksen, die in de hele Achterhoek op feestjes en partijen speelt, maakt het festijn extra gezellig. Andere jaren trok het evenement 1.000 tot 1.500 bezoekers en Henk Beskers verwacht dat ook dit jaar veel mensen komen kijken naar wat Stichting Boerengoed Achterhoek te bieden heeft.

Gratis toegang voor kinderen
Henk: “De entree bedraagt €5,00 per persoon, maar daarvoor krijg je een bon om een keuzegerecht te proeven. Kinderen t/m 12 jaar betalen niets, voor hen zijn er kleine porties voor kleine prijsjes.” Uiteraard is het parkeren gratis.

Informatie
Wie vragen heeft of een stand wil huren, kan contact opnemen met Henk Beskers, via 0543-56 38 42 of per  mail naar info@stichting-boerengoed.
www.stichting-boerengoed.nl

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen