OV-museum Transit Oost in kerstsfeer

10 december 2019

WINTERSWIJK – Museumwerkplaats Transit Oost in Winterswijk sluit het seizoen net als vorig jaar af met een kerstopenstelling.  Volgens het museum blijkt daar namelijk veel animo voor te zijn bij bezoekers uit de regio.
Tijdens de zomermaanden zijn het voornamelijk toeristen die meer te weten willen komen over de openbaarvervoer-geschiedenis van Oost-Nederland. Het spoorwegemplacement van Winterswijk anno 1928 speelde daar een belangrijke rol in. Een grote modelbaan in het museum toont dat ooit imposante terrein met drie locomotievenloodsen met bijbehorende draaischrijven, twee stationsgebouwen en de vijfendertig opstelsporen. In de werkplaats van het museum is het treinstel DE-2 ook wel bekend als de Blauwe Engel ondergebracht, evenals verschillende historische bussen van de GTW (Geldersche Tramwegen), met als pronkstuk een T-Ford uit 1923.
“Even een leuk uitstapje zo tussen het feestgedruis van de decembermaand” of “we wilden altijd eens komen kijken, nu hadden we er de tijd voor”, waren vorig jaar veelgehoorde uitspraken van bezoekers uit de regio. Voor de organisatie, die overigens volledig op vrijwilligers draait, is het zelf ook erg herkenbaar. In de regio waar je woont zijn veel leuke activiteiten, maar we nemen nauwelijks de tijd om ze te bezoeken. De kerstvakantie is dan een prima moment om dit eens te doen. De museumwerkplaats is geopend op 21, 22, 28 en 29 december van 11:00 tot 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.transitoost.nl.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen