Plan voor sluiting Zonnebrinkkerk

23 juni 2017

WINTERSWIJK – De protestantse gemeente Winterwijk is van plan de Zonnebrinkkerk op termijn af te stoten. Het kerkelijk leven zal dan geconcentreerd worden in de Jacobskerk en  Den Angang. Dat meldt het ledenorgaan Kerkenwerk deze week.

Het aantal leden van de protestantse gemeente daalt al enige tijd daardoor lopen ook de inkomsten terug. De kerkenraad verwacht dat die daling de komende jaren zal doorgaan. Daarom heeft een interne commissie zich gebogen over de gebouwen die de kerk nu gebruikt. De kerkenraad volgt nu het advies van de commissie om de Jacobskerk over te dragen aan een stichting die al meer kerkgebouwen beheert, de Stichting Oude Gelderse Kerken. De protestantse gemeente blijft dan wel gebruiker van de kerk op de Markt.

De komende vijf tot zeven jaar wil de protestantse gemeente beide kerkgebouwen nog gewoon blijven gebruiken. “Afhankelijk van de ontwikkelingen wordt op den duur de Zonnebrinkkerk afgestoten en zal het kerkelijk leven plaatsvinden in de Jacobskerk en Den Angang”, aldus Kerkenwerk. De overdracht van de Jacobskerk staat gepland voor 2019/2020, “maar altijd na overleg met de gemeente”. Dominee Jan Struijk, voorzitter van de kerkenraad schrijft dat “gebouwen altijd een gevoelige kwestie zijn in een gemeente. Alle stappen, die gedaan worden komende jaren, zullen daarom telkens uitgebreid met de gemeente worden besproken”.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen