Plan voor verhuizing woonzorgcentrum naar Wooldseweg

19 februari 2019

WINTERSWIJK – Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé wil een woon-zorgcentrum realiseren aan de Wooldseweg voor de huidige bewoners van de Vredense Hof aan de Vredenseweg (foto). Het nieuwe centrum, op de plek waar nu nog een bouwmaterialengroothandel is gevestigd, moet te gebruiken zijn voor ouderen met een verschillende zorgvraag en moet 64 tot 72 wooneenheden gaan tellen voor de huidige 81 bewoners. Samen met de benodigde algemene ruimten, gaat het om 6.000 tot 7.000 vierkante meter, verdeeld over twee gebouwen in maximaal vier bouwlagen. Daarnaast heeft Marga Klompé de wens om het naastgelegen bosperceel (het Spoorbosje) te herinrichten tot een openbaar toegankelijke parkachtige omgeving.
Om dit te realiseren zal het bouwmaterialenbedrijf op die locatie aangekocht en gesaneerd moeten worden. Als de gemeente hieraan meewerkt, moet ook het bestemmingsplannen gedeeltelijk herzien worden.
B en W van Winterswijk willen in principe medewerking aan het plan van Marga Klompé verlenen, onder de voorwaarde dat het aanbod zorgwoningen kwantitatief niet toeneemt. Ook wil B en W het Spoorbosje aan de Wooldseweg met zijn ecologische en recreatieve waarden het liefst in omvang intact laten door de bebouwing zoveel als mogelijk op de huidige bouwhandel te situeren.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen