Raadslid Theo Hartjes overleden

7 november 2017

WINTERSWIJK – Vanochtend vroeg is PvdA-raadslid Theo Hartjes overleden. Hartjes (61) kreeg onlangs ernstige gezondheidsproblemen, aan de complicaties waarvan hij in het SKB-ziekenhuis  is bezweken. Vorig jaar onderging hij nog een niertransplantatie.

Hartjes was van beroep verzekeringsagent en was lange tijd gemeenteraadslid in Winterswijk, waar hij sinds 1988 deel uitmaakte van de PvdA-fractie. Tot vorig jaar was hij fractievoorzitter. Toen gaf hij zijn actieve raadslidmaatschap tijdelijk op vanwege zijn niertransplantatie en het herstel dat daarop volgde.

De PvdA noemt zijn overlijden een ‘een enorm verlies’. “De gemeenteraad verliest zijn raadslid met de langste staat van dienst. Wij verliezen een bijzondere, warme kameraad die ons zeer dierbaar is en was.”

De reguliere teamvergadering van de PvdA van vanavond komt te vervallen. Wel komen om 19.30 uur leden, bestuur en fractie bijeen in het oude raadhuis “om samen over Theo te praten, het verdriet te delen en van gedachten te wisselen. Hierbij zijn ook niet-leden van harte welkom. Mogelijk zijn vanavond meer bijzonderheden bekend over het afscheid van Theo. Onze gedachten zijn bij Elly, de kinderen, kleinkinderen en andere directe naasten die Theo zo plotseling moeten missen.”

Oud-wethouder Ben Uffink herinnert zich Hartjes als een ‘zeer betrokken mens en intelligent politicus’. “Toen ikzelf met een dwarslaesie in Nijmegen lag, was hij de collega die mij het meest opzocht. Ik kon altijd ontzettend met hem lachen, hij had humor en kon goed relativeren. Als raadslid was hij ontieglijk slim: hij las zijn stukken slecht, maar dat compenseerde hij met zijn grote kennis van algemene zaken. Hij was de slimste van ons allemaal, mensen begrepen hem soms niet, want hij was ze dan al twee stappen voor. Hij had originele gedachten en was een man van de actie.”

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen