‘Reliëfs in lucifers’ van Henk Sloetjes in de Museumfabriek

14 januari 2019

WINTERSWIJK – Knutselen met luciferhoutjes, of in het Engels ‘matchitecture’, levert soms ware kunstwerken op. Wijlen Henk Sloetjes uit Winterswijk maakte zulke luciferschilderijen met Achterhoekse en Winterswijkse landschappen en taferelen, zoals oude schuren en boerderijen.  Sloetjes bracht diepte in zijn werk aan door luciferhoutje op luciferhoutje te plakken en schaduwen  te creëren met behulp van een soldeerbout. Die ‘Reliëfs in lucifers’ zoals hij ze zelf noemde, zijn vanaf vrijdag 1 februari te zien in de Museumfabriek aan de Laan van Hilbelink 6 in Winterswijk.  De opening van de tentoonstelling zal diezelfde dag om 16.00 uur plaatsvinden. De collectie is eigendom van de Vereniging Het Museum.

Sloetjes begon met zijn hobby toen hij nog jong was en voorwerpen zag die waren gebouwd van lucifers. Hij vroeg zich af of hij iets dergelijks ook kon maken. Toen hij bij een tentoonstelling enkele pentekeningen zag liggen die hij mooi vond, ontstond het idee iets soortgelijks te doen, maar dan de arceerlijntjes te vervangen door luciferhoutjes. Wat volgde was een reliëf met daarop het beeltenis van een boerderijtje.

Wat meer bekendheid kreeg Henk Sloetjes toen hij zich aansloot bij ‘Stichting Gilde Winterswijk’, een organisatie die zich inzet voor het overdragen van informatie aan de jongere garde. Hoewel men daar in eerste instantie niet wist wat ze zich voor moesten stellen bij dat wat Sloetjes deed, waren ze bijzonder verrast door de kunstwerken die hij had gemaakt. Door zich bij het Gilde aan te sluiten, had hij ook de mogelijkheid zijn werk aan een groter publiek te tonen. De evenementen waar het Gilde ook aanwezig was en waar Sloetjes zijn werk tentoon kon stellen, werden druk bezocht.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen