Ruim 1000 kubieke meter voor 22 zandsculpturen in tuinen Warmelo

4 juni 2018

Voor de 22 zandsculpturen in de  tuinen van kasteel Warmelo in Diepenheim was ruim 1000 kubieke meter zand nodig.  Reusachtig. Dat is de reus uit het sprookje Klein Duimpje zeker, met een lengte van 15 meter en een

hoogte van zo’n 2 meter. Hij ligt er relaxed bij. De reus van zand is een coproductie van de zandkunstenaars uit Nederland, Ierland, Rusland en Letland die meewerkten aan de vierde editie van een bijzondere expositie van 22 zandsculpturen in de tuinen rond Kasteel Warmelo in Diepenheim.

Even verderop trekt een kasteel van 4.80 meter de aandacht. Het is gemaakt door een architect die er een combinatie van de sprookjes ‘Sjaak en de bonestaak’ en ‘Assepoester’ mee uitbeeldt. De bezoeker krijgt het gevoel dat hij het kasteel inkijkt, zo driedimensionaal is het gemaakt. Het zand komt van tussen de rivieren en is op flinke diepte gewonnen. Door er water aan toe te

voegen en door druk wordt dat zand ‘stapelbaar’ en is het ideaal om sculpturen van te maken. Op de buitenkant van de kunstwerken is een verdund laagje lijm aangebracht om ze te beschermen tegen regen en wind.

De kunstenaars kregen tien dagen de tijd om hun werk uit te voeren. De gelaarsde kat, de rattenvanger van Hameln, Hans en Grietje, Roodkapje en de wolf, ze zijn allemaal te zien. Nieuw is dat er driedimensionale tekeningen (streetart) te zien zijn. Door op een punt op de tekeningen te gaan zitten of staan, leveren zij een driedimensionaal beeld op als het wordt gefotografeerd.

Voor meer informatie over Kasteel Warmelo: www.kasteelwarmelo.nl


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen