Schouderklachten na borstkanker? Niet nodig!

4 juni 2019

Veel (ex-)borstkankerpatiënten kunnen na operatie en/of bestraling naast vocht ook last hebben van pijn, bewegingsbeperking en minder kracht in de behandelde arm. Hier is vaak niet voldoende aandacht voor, zeker niet wanneer deze klachten zich pas (veel) later na de behandelingen voordoen.

Voor de behandeling van de oncologische schouder/arm is een gerichte aanpak nodig. Preventie is altijd de beste aanpak. In dit geval betekent dat zo snel mogelijk na de ingreep behandelen door middel van de 4xT Methode. Hierbij worden de gewrichten van de schouder/arm en het bindweefsel losgemaakt, een specifieke taping-methode gebruikt en gerichte oefeningen meegegeven. Op deze manier kunnen veel klachten en zelfs het ontstaan van vocht in de arm worden voorkomen.

Klachten (ook vocht in de arm) die zelfs jaren later zijn ontstaan of die nog niet eerder zijn behandeld kunnen door middel van deze nieuwe aanpak, geheel verdwijnen of in forse mate afnemen. In onze praktijk wordt naast oedeemtherapie, deze methode toegepast om vrouwen na borstkanker de meest optimale fysiotherapeutische zorg te kunnen bieden. Blijf dus niet onnodig met klachten doorlopen, maar informeer naar de mogelijkheden.

Henriëtte Klein Poelhuis, Fysio- en oedeemtherapeut bij Fysiotherapie Beatrixpark

 

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen