Schrijver Mathijs Deen vertelt over oude wegen

9 oktober 2018

WINTERSWIJK – Oktober is de maand van de geschiedenis. Daarom heeft boekhandel Kramer Mathijs Deen (1962) uitgenodigd. Op donderdag 25 oktober vertelt hij in het Doopsgezind kerkje over zijn boek ‘Over oude wegen”, een reis door de geschiedenis van Europa.

Het boek is in alle kranten goed gerecenseerd (NRC gaf het zelfs 4 sterren). Mathijs Deen is schrijver en radiomaker en maakt documentaires voor VPRO Radio.  Hij kan vertellen als geen ander, bij zijn uitgeverij noemen ze hem een ‘topverteller’.

Zijn verhalenbundel ‘Brutus heeft honger’ werd genomineerd voor de AKO literatuurprijs. En in 2013 publiceerde hij het alom geprezen ‘De Wadden’. Het boek ‘Onder de mensen’ verschijnt dit jaar nog in het Duits.

Op 25 oktober vertelt Mathijs Deen over zijn laatst verschenen boek; over de oude wegen in Europa in de voetsporen van ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukszoekers en veroveraars die hun weg hebben gezocht langs de kusten, de rivieren en de wegen van Europa.Van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middelweeuwen naar het hart van Europa van nu. Van de straat van Gibraltar naar Stockholm, van Rome naar Boekelo. ‘Over oude wegen’ is een avontuurlijke tocht door Europa en een fascinerende reis door de tijd. De avond zal voorzien zijn van beelden.

Foto: Merlijn Doomernik

Donderdag 25 oktober
Locatie: Doopsgezind kerkje, Torenstraat, Winterswijk
Aanvang 20.00 uur
Entree: € 10.00 incl.koffie/thee
Kaarten via info@boekhandelkramer.nl  of telefonisch 0543-512173

 

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen