Senioren krijgen voorlichting over babbeltrucs

30 november 2018

WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk organiseert in samenwerking met de politie, De Woonplaats, de Winterswijkse Uitdaging en Buurtpreventie Winterswijk twee voorlichtingsbijeenkomsten rond het thema ‘Voor wie doet u de deur open’.

Iemand die er uitziet als een pakjesbezorger die een pakje komt afleveren, terwijl je niets besteld hebt (“maar het is voor de buren”), een ogenschijnlijke  monteur van een nutsbedrijf komt voor een noodsituatie in de straat (“voor alle zekerheid komen wij ook even bij u langs”); ouderen worden zo aan de deur  overrompeld en na een eerste weigering gaan zij vaak toch overstag en laten de aanbeller binnen. Ze worden zo regelmatig slachtoffer van babbeltrucs; smoezen van  criminelen die uit zijn op geld, pinpas  of waardevolle spullen.  Criminelen maken er helaas misbruik van dat ouderen vaak gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam zijn.

Vanuit deze achtergrond is het project ‘Voor wie doet u de deur open” ontstaan; een voorlichtingsbijeenkomst over veiligheid voor senioren.  Waargebeurde situaties worden nagespeeld door toneelspelers, daarna worden deze besproken, kunnen ervaringen gedeeld en vragen gesteld worden. De bezoekers krijgen  tips hoe te handelen in deze situaties en  gaan naar huis met een boekje van de politie ‘Senioren en Veiligheid’; een boekje vol met tips en informatie om hun veiligheid op allerlei manieren te vergroten.

Datum: donderdag 6 of donderdag 13 december 2018
Tijd:       14.30 – 16.30 uur (inloop 14.00 uur)
Locatie: theater De Storm, Haitsma Mulierweg 11, Winterswijk

Omdat het aantal plekken beperkt is, vraagt de gemeente geïnteresseerden  zich aan te melden bij Claudia Bosscher van sociaal team de Post, telefonisch via 06-12 72 13 85, per mail naar cbosscher@winterswijk.nl of bij de balie van De Post tijdens het inloopspreekuur, elke ochtend van 9.00 – 12.00 uur.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen