Sensire, Marga Klompé en Careaz samen in nachtzorg

28 mei 2019

GROENLO/WINTERSWIJK – Drie zorgorganisaties in de Oost-Achterhoek gaan samenwerken in het aanbieden van nachtzorg. Daarmee willen zij zorg beschikbaar en bereikbaar houden voor alle inwoners. Nachtzorg in deze regio wordt per 3 juni  gezamenlijk aangeboden. Sensire, Marga Klompé en Careaz hebben hierover gezamenlijke afspraken gemaakt.

Nachtelijke thuiszorg wordt soms gepland, maar vaak acuut aangevraagd: op het moment dat ondersteuning nodig is na bijvoorbeeld onwel worden of na een val. Het gaat dan om zorg die thuis geleverd kan worden. In de Oost-Achterhoek is het een uitdaging om deze zorg goed aan te bieden: de regio is dunbevolkt. Door samen te werken kan er efficiënter worden gewerkt en kan de klant ook in de toekomst op specialistische en acute zorg blijven rekenen. Zo blijft nachtzorg bereikbaar voor de hele Oost-Achterhoek.
Samen optrekken in de nacht is volgens de drie de oplossing om klanten de zorg te bieden die ze nodig hebben. Verpleegkundige Annelies Wiggers: “Het is best spannend om samen te gaan werken, maar door de krachten te bundelen kunnen we efficiënter werken en hebben we in iedere deelregio nét even wat meer uren beschikbaar. Wat dat betreft ben ik positief gestemd.”
Klanten kunnen de nachtzorg blijven bereiken op de manier zoals zij dat gewend zijn te doen. Achter de schermen zorgen de drie zorgorganisaties ervoor dat telefoontjes, personenalarmeringen of andere oproepen bij een centrale afdeling terechtkomen. De ondersteuning hiervoor wordt ondergebracht bij Medisch Service Centrum NAAST in Varsseveld. Hier worden de oproepen beantwoord en wordt beoordeeld welke zorg nodig is. Vervolgens wordt de dienstdoende nachtverpleegkundige ingezet en voorzien van de benodigde patiëntinformatie. “De verpleegkundigen van NAAST kunnen zien waar iedereen zich bevindt, bij een oproep kunnen ze de dichtstbijzijnde collega benaderen en alvast informeren over de situatie bij de klant. Ook dat draagt bij aan de efficiency”, aldus Annelies.
De gezamenlijke nachtzorg is herkenbaar aan nieuwe kleding en aan witte auto’s waarop het nieuwe logo voor de nachtzorg staat afgebeeld. Sensire, Marga Klompé en Careaz blijven hun andere diensten en vormen van zorg afzonderlijk van elkaar aanbieden. Inwoners van de Oost-Achterhoek blijven dus de keuze houden tussen verschillende zorgorganisaties.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen