Sixtina Harris uit Borken ‘Beste Naober 2017’

6 september 2017

WINTERSWIJK – De gemeenteraad van Winterswijk heeft de prijs ‘Beste Naober 2017’ toegekend aan mevrouw Sixtina Harris uit Borken. Burgemeester Joris Bengevoord reikte de prijs vanavond uit in de synagoge in Winterswijk.

Sixtina Harris is voorzitter van de Nederlands/Duitse stichting Vrienden van Kolle Kaal. Op basis van het autobiografisch boek De Schuilplaats van Johanna Reiss organiseert zij excursies van Duitse schoolklassen aan Winterswijk. De leerlingen lezen het boek en bezoeken vervolgens de synagoge in de Spoorstraat, bekijken een oud interview met haar en nemen deel aan een stadswandeling die voert langs de plekken die in het boek genoemd worden. Het verhaal van De Schuilplaats beschrijft voor een klein deel ook gebeurtenissen in de Joodse school en de synagoge van Winterswijk. Sixtina Harris is al ruim twintig jaar de grote animator van dit project en een groot deel van de pr en de feitelijke organisatie komt uit haar handen.

Beste Naober

Elke twee jaar kent de gemeenteraad van Winterswijk de prijs ‘Beste Naober’ toe aan een persoon, bedrijf, vereniging of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de betrekkingen tussen de inwoners van de gemeente Winterswijk en haar Duitse buurgemeenten. De prijs bestaat uit een bedrag van 1.000 euro, een bronzen beeldje van beeldhouwster mevrouw G. Grijsen-Schukkink uit Winterswijk Ratum en een oorkonde.

In 2009 werd de prijs voor de eerste keer toegekend aan de heer H. Windmeier uit Vreden, omdat hij meer dan twintig jaar voorzitter was van de Ausschuss für deutsch-niederländische Zusammenarbeit van de gemeente Vreden. In 2011 werd de prijs uitgereikt aan de leden van de vrijwillige brandweer van Oeding vanwege de uitstekende samenwerking met de brandweer van Winterswijk. In 2013 ging de prijs naar openbare basisschool Kotten vanwege de uitwisselingen die de school organiseert tussen haar leerlingen en leerlingen van Nünning-Realschule in Borken en de Von Galen Grundschule in Oeding. In 2015 kreeg de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging (KWOV) de prijs vanwege de jarenlange vriendschapsband met het Männerchor Vreden.

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen