SKB beste opleidingsplek voor kindergeneeskunde

18 juni 2018

WINTERSWIJK/DOETINCHEM – Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) is uitgeroepen tot ‘beste Co-schap Kindergeneeskunde 2017’ bij de jaarlijkse Co-schap van het Jaar Verkiezing van de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad. Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, net als het SKB onderdeel van Santiz, kreeg van de co-assistenten (artsen in opleiding) de titel ‘beste Co-schap Interne Geneeskunde 2017’ en ‘beste Co-schap Gynaecologie 2017’. Aan de hand van enquêtes, die door de co-assistenten ingevuld worden na ieder coschap, worden per specialisatie drie ziekenhuizen met de  beste resultaten genomineerd. Daaruit werden de uiteindelijke winnaars gekozen.

Tessa van Balen, kinderarts in het SKB: “Een co-assistent is echt een onderdeel van ons team. Wij proberen hun zoveel mogelijk zelf te laten doen, hierdoor leren zij veel en dit wordt door de co-assistent als erg prettig ervaren. Niet alleen binnen onze vakgroep willen we dat de co-assistent zich thuisvoelt. Ook binnen andere specialismen zijn de co-assistenten van kindergeneeskunde van harte welkom, bijvoorbeeld om eens een dag mee te lopen.”

De opleiding in de twee Santiz-ziekenhuizen bestaat uit de training en vorming van de toekomstige arts, met aandacht voor de probleemanalyse en het te volgen beleid bij ziekte beelden. De communicatie met de patiënt en de familie vormt hierbij een belangrijk aspect.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen