“SKB blijft volwaardig ziekenhuis”

5 februari 2018

WINTERSWIJK – Een sanering van de huidige ziekenzorg in het SKB of zelfs vertrek van het hele ziekenhuis is de komende jaren niet aan de orde. Die verzekering hebben de gemeentebesturen van Winterswijk, Oost-Gelre, Berkelland en Aalten gekregen van de top van Santiz (waaronder het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland ziekenhuis vallen) in een gesprek over de toekomst van de ziekenhuizen. Dat heeft de gemeente Winterswijk mede namens de andere gemeenten in de Oost-Achterhoek vandaag bekendgemaakt.

Het gesprek met de leiding van Santiz vond plaats op initiatief van de gemeente Winterswijk. “We merkten maatschappelijke onrust door onder meer het vertrek van een aantal sleutelfiguren uit de leiding van het ziekenhuis. Ook de bouw van een nieuw ziekenhuis in Doetinchem bracht de gemoederen in beweging. Die onrust is nu weggenomen”, aldus burgemeester Bengevoord namens de vier gemeenten. “We hebben onder meer afgesproken hoe wij als gemeenten in de oost Achterhoek het ziekenhuis op bepaalde vakgebieden kunnen aanvullen. Daarbij kun je denken aan preventie.”
“De gemeenten blijven zich gezamenlijk inzetten voor het behoud van een zelfstandig Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Samen met het Slingeland Ziekenhuis blijft de kwaliteit van zorg zowel in de regio Oost-Achterhoek als in de regio West-Achterhoek gegarandeerd. Het ziekenhuis voorziet in een afdeling Verloskunde, een Kinderafdeling, een afdeling Spoedeisende Hulp en een Intensive Care”, aldus de gemeente.

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van Santiz gaven aan dat een sanering van de huidige ziekenhuiszorg of misschien zelfs een vertrek van het hele ziekenhuis niet aan de orde is of de komende jaren aan de orde komt. Afgelopen jaren is in Santiz-verband nieuwe zorg gerealiseerd in Winterswijk (Oogheelkunde, Maag-, Darm-, en Levergeneeskunde en Vaatchirurgie) en die lijn wordt de komende jaren doorgetrokken. Volgens Bengevoord was het een zinvol gesprek. ‘We werken samen aan een gezonde Achterhoek. Dat kan alleen met een volwaardig ziekenhuis en gelukkig zijn we daar de komende jaren van verzekerd.’

‘Het ziekenhuis is een belangrijke werkgever voor de regio. Maar daarnaast lokt en houdt het hoogopgeleide medewerkers in de regio Oost-Achterhoek. Daar moeten we zuinig op zijn.’

 

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen