SKB geeft uitleg over prikkelbare darm syndroom

28 oktober 2019

WINTERSWIJK – Op donderdag 21 november houdt het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) een informatieavond over het prikkelbare darm syndroom onder de naam ‘SKB legt uit’. De avond vindt plaats in het auditorium, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk maandag 18 november aanmelden via het aanmeldformulier op www.skbwinterswijk.nl/agenda. Telefonisch aanmelden kan via 0543 54 44 15 (vrijwilligers Gastenservice).
De avond start met een korte introductie door de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB). Daarna vertelt maag-, darm-, leverarts Sjoukje Nauta wat het prikkelbare darm syndroom inhoudt en wat eraan te doen is, bijvoorbeeld met medicijnen. Vervolgens gaat een diëtiste in op het effect van gezonde voeding en geeft ze voedingsadviezen. Ook het FODMAP-dieet komt aan bod. Tot slot vertelt hypnotherapeute Elja van den Berg over het inzetten van hypnotherapie bij het prikkelbare darm syndroom. Na de presentaties is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging is aanwezig met een informatiestand.
Er staat koffie en thee klaar. Tijdens de pauze wordt gezorgd voor een hapje en drankje. De avond en het parkeren zijn gratis.
PDS
Voor sommige darmklachten die langdurig aanhouden of steeds terugkomen, is geen lichamelijke oorzaak te vinden. Men spreekt dan van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Het wordt ook wel spastische dikke darm of spastisch colon genoemd. PDS komt in Nederland bij 10-15% van de bevolking voor en is daarmee de meest voorkomende chronische darmstoornis. 75% van de patiënten is van het vrouwelijk geslacht, 25% man. Na het 55e levensjaar is deze verhouding 50/50%. PDS kan veel of weinig klachten geven, maar is niet levensbedreigend. (bron: www.pdsb.nl)


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen