SKB krijgt roze lintje van Borstkankervereniging

5 juli 2018

WINTERSWIJK – Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk heeft vandaag opnieuw het roze lintje van Borstkankervereniging Nederland (BVN) ontvangen. Dit lintje staat symbool voor het voldoen aan de normen die Borstkankervereniging  stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Het SKB is een van de dertig ziekenhuizen die aan alle criteria voldoet. Om een lintje te verdienen moet een ziekenhuis aan acht van de elf criteria voldoen. Een belangrijk onderdeel van het roze lintje is het samen bespreken van de behandeling met patiënten. Het SKB scoort hier heel goed op. Van de patiënten ervaart 96 procent dat voor- en nadelen ‘helemaal of grotendeels’ zijn besproken.

“Onze zorg voldoet aan alle gestelde criteria voor het roze lintje. Daar zijn we erg trots op. Iedereen in ons team draagt hier aan bij”, vertelt verpleegkundig specialist Silvia Schreurs. “De lijnen in ons ziekenhuis zijn kort, iedereen wil de best mogelijke zorg leveren en we werken volgens de laatste richtlijnen. Voor elke patiënt maken we een behandelplan op maat en patiënten weten ons gemakkelijk te vinden.” In het SKB is de mammacare-verpleegkundige het vaste aanspreekpunt van elke patiënt. Deze verpleegkundige begeleidt de patiënt gedurende het hele traject. Naast alle medische zorg is er veel aandacht voor de psychosociale begeleiding.

Het roze lintje wordt sinds 2010 uitgereikt. Sinds dat jaar doet de BVN onderzoek naar patiëntgerichte borstkankerzorg. De resultaten worden gepresenteerd in de Monitor Borstkankerzorg. Het roze lintje is onderdeel van de monitor en geeft per ziekenhuis weer hoe dit op diverse criteria scoort. De criteria zijn opgesteld door BVN en zijn gebaseerd op wat patiënten belangrijk vinden in de borstkankerzorg. Ziekenhuizen die aan voldoende van deze criteria voldoen, krijgen het roze lintje. Ook Santiz-locatie het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft opnieuw het roze lintje ontvangen. Op www.monitorborstkankerzorg.nl staat alle informatie over de monitor en het lintje en zijn de nieuwe criteria te vinden.

Foto:  een deel van het mammateam van het SKB

 

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen