SKB legt uit: alles over de overgang

24 februari 2018

De menopauze (of overgang) is geen ziekte. Maar vrouwen kunnen zich er wel ziek door voelen. De overgang duurt gemiddeld tien jaar en is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. Goede informatie en deskundige hulp kunnen een steun zijn in deze periode. Vandaar dat Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix op donderdag 1 maart 2018 van 19.00 – 20.45 uur een speciale informatieavond organiseert over de menopauze.

 

Wat is de menopauze? 
De overgang is bij de vrouw de levensfase waarin de eierstokken geleidelijk ophouden het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen te produceren, met andere woorden: het einde van de vruchtbare periode. Dat oestrogeen heeft invloed op talrijke functies in het lichaam, zoals hart- en bloedvaten, borsten en urinewegen. Door de vermindering van de oestrogeenproductie verandert er tijdens de overgang veel in het vrouwelijk lichaam. Hierdoor kunnen klachten optreden, zoals onregelmatig bloedverlies, opvliegers, slecht slapen, spier- en  gewrichtspijn, stemmingswisselingen, geen zin in vrijen, depressieve buien en hoofdpijn.

Informatieavond
Tijdens deze avond worden zowel de lichamelijke als de psychosociale aspecten van de overgang belicht. Er wordt ingegaan op leefstijl, lichamelijke en psychische gevolgen van de hormonale veranderingen in deze levensfase. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de behandeling van ernstige overgangsklachten. De presentaties worden verzorgd door gynaecoloog Dr. Renne Gerritse. Na afloop van de presentaties is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen.

SKB legt uit
Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks bijeenkomsten die het SKB onder de noemer ‘SKB legt uit’ organiseert voor belangstellenden. Artsen en andere professionals uit de zorg vertellen op begrijpelijke wijze over tal van medische onderwerpen. De zaal is open vanaf 18.45 uur, het programma start om 19.00 uur en is rond 20.45 uur afgelopen. Er staat koffie en thee klaar. Ook in de pauze wordt gezorgd voor een hapje en drankje. De avond en het parkeren zijn gratis.

Meer informatie en aanmelden via het formulier op deze pagina of via 0543 544415 (vrijwilligers Gastenservice).


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen