SKB licht voor over emoties en sociale gevolgen bij kanker

20 maart 2019

WINTERSWIJK – Te horen krijgen dat je kanker hebt, is een ingrijpende en vaak emotionele boodschap. Voor wie daarmee te maken heeft, houdt Streekziekenhuis Koningin Beatrix op maandag 1 april weer een groepsvoorlichting. De bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Adinda van Dorp is medisch maatschappelijk werker en begeleidt mensen met kanker. “Naast medische vragen en het behandeltraject, hebben mensen vaak ook andere vragen en lopen zij tegen veel dingen aan. Zoals vermoeidheid, conditie, emoties en weer aan het werk gaan. Al dit soort onderwerpen komen aan bod tijdens de bijeenkomst.” Kanker heeft op veel dagelijkse dingen invloed en is ook vaak lastig voor de omgeving. “Dankzij de vele ervaringsverhalen van patiënten weet ik hoe mensen kunnen worstelen met de ziekte. Sommige mensen lopen vast in vermoeidheid, boosheid of verdriet. En hoe ga je bijvoorbeeld om met bekenden die wegduiken in de supermarkt of hoe praat ik erover met mijn collega’s of mijn kinderen?” Goede voorlichting vermindert gevoelens van onzekerheid, spanning en angst en helpt bij een sneller herstel.

De voorlichting is geschikt voor mensen die aan het begin van hun behandeling staan, maar ook voor mensen die deze al achter de rug hebben. Een fysiotherapeut en ergotherapeut vertellen over hoe mensen in conditie kunnen blijven en deze verbeteren. Daarnaast leren zij hoe om te gaan met vermoeidheid en de balans in energie. De maatschappelijk werker vertelt over de veranderingen die de diagnose kanker heeft op emotioneel en sociaal gebied. Zoals binnen het gezin, familie, collega’s en bij vrienden. Ook zaken zoals emoties en herstel in de periode na de behandeling en weer aan het werk gaan komen voorbij.

De bijeenkomst is op maandag 1 april van 11.00 – 13.00 uur in het auditorium van het SKB in Winterswijk. U kunt ook uw partner of iemand anders meenemen. Er staat koffie, thee en wat lekkers klaar. Aanmelden kan via https://www.skbwinterswijk.nl/agenda  tot en met vrijdag 29 maart.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen