SP doet niet mee aan verkiezingen Winterswijk

11 januari 2018

WINTERSWIJK – De SP afdeling Winterswijk ziet af van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. “Als fractie en als bestuur hebben we helaas moeten besluiten om niet deel te nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart”, aldus de afdeling. In de huidige raad bezet de partij 3 van de 21 zetels.
“De afgelopen jaren hebben we als SP steeds meer moeite gekregen om dat waar we goed in zijn, het werken in de buurten, de contacten op straat en de acties die we voeren om aandacht te vragen voor problemen in de samenleving goed vorm te geven. Leden die steeds drukker werden, gezondheidsproblemen bij leden en de drukke agenda van de raads-, commissie- en bestuursleden maakten dat we steeds minder tijd hadden om alles goed te doen.”
De SP in Winterswijk kiest er daarom voor om “terug te gaan naar de basis en er voor te zorgen dat wat we doen als afdeling ook goed gedaan kan worden.”
Het afdelingsbestuur noemt het ‘pijnlijk’ om een deel van de politiek tijdelijk los te moeten laten. “Na acht jaar in de raad aanwezig geweest te zijn, waarbij er op geheel eigen wijze oppositie gevoerd werd, heeft fractievoorzitter Jeroen Rensen door een verandering in zijn werkzaamheden buiten de politiek moeten besluiten het stokje als fractievoorzitter neer te leggen. Doordat andere kandidaten om uiteenlopende redenen zich niet voor de volle vier jaar konden vastleggen heeft de SP fractie besloten om vanaf maart de politiek weer naar de mensen te  brengen.”
De SP zal volgens het bestuur zeker niet verdwijnen uit de Winterswijkse politiek. “Van oorsprong ligt de kracht van de SP in het onderzoeken van knelpunten in de maatschappij en dit naar de politiek brengen. De komende vier jaren zal de SP in Winterswijk weer nadrukkelijk in de buurten en op straat te vinden zijn, iets waar we de afgelopen jaren te weinig tijd voor hebben kunnen vrijmaken. Daarnaast zal de SP ook de politieke arena opzoeken waar dit nodig is en zal de Winterswijkse politiek regelmatig van ons blijven horen”, aldus Rensen.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen