Speciale Mondriaanpomp onthuld

22 september 2017

WINTERSWIJK – Vanmorgen hebben burgmeester Joris Bengevoord (gemeente Winterswijk) en Gerard Scholten (Pentair Fairbanks Nijhuis) een speciale Mondriaan pomp onthuld. De onthulling vond plaats bij museum Villa Mondriaan in Winterswijk.

In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Piet Mondriaan was een van de oprichters van De Stijl. Gerard Scholten: “Wij voelen ons als bedrijf heel erg verbonden met Winterswijk. Daarnaast hebben wij ook een speciale band met Mondriaan omdat onze oud-directeur Jan Nijhuis tot zijn overlijden in het oude woonhuis van de familie Mondriaan – het huidige museum – heeft gewoond. Dus toen wij afgelopen voorjaar een oproep kregen om aandacht te besteden aan het jubileumjaar, hebben wij besloten één van onze beurspompen uit te voeren in Mondriaanstijl. Deze speciale pomp wordt in oktober en november tentoongesteld op drie internationale vakbeurzen: Offshore Energy, Aquatech en Europort. Deze beurzen zijn samen goed voor ruim 60.000 bezoekers. Op deze manier willen wij bezoekers en klanten laten zien dat wij niet alleen trots zijn op onze producten, maar ook op onze roots”

Burgemeester Joris Bengevoord had de eer om de pomp te onthullen. “Ik vind het een geweldig initiatief. Mooi om te zien dat ambachtelijke arbeid van zeer hoogwaardige kwaliteit gecombineerd is met de frisse kleuren van Mondriaan. Met deze pomp krijgt de kunstenaar Mondriaan en de gemeente Winterswijk een pracht van een internationaal podium aangeboden door uw bedrijf. Ik weet zeker dat dit een enorme eyecatcher zal zijn op de beurzen waar jullie naar toe gaan”, aldus burgemeester Joris Bengevoord.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen