Streektaaldictee op 22 maart

14 februari 2018

HUMMELO – Het jaarlijkse Oost-Gelders streektaaldictee wordt dit jaar gehouden op donderdag 22 maart vanaf 19.30 uur in Hummelo.  Diana Abbink, onder meer columniste van de 50+Krant, leest het Achterhoekse deel van het dictee voor en Henk van Aalten het Liemerse deel. Erfgoedcentrum ECAL nodigt streektaalliefhebbers van harte uit om aan deze ludieke strijd met de pen mee te doen onder het motto Metdoon is belangrieker as winnen. Op de avond treden ook leden van het Kleine Holte Koor op en brengt liedjesschrijver Ben Lukassen muziek uit zijn repertoire ten gehore.
Wie moeite heeft met de zogeheten WALD-spelling of zijn vaardigheden wil trainen, kan op donderdag 8 februari van 14.00-16.00 uur en woensdag 28 februari van 19.30-21.30 uur oefenen bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in Doetinchem. WALD staat voor Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten. De WALD-spelling wordt door het Erfgoedcentrum en vele dialectschrijvers aangehouden als de spelling voor het schrijven in de streektaal. Verdere informatie volgt nog op Facebook (Oost-Gelders Streektaaldictee) en op http://streektaaldictee.nl/.

Locatie streektaaldictee: hotel café restaurant De Gouden Karper, Dorpsstraat 9 te Hummelo.
Entree: € 5,– (inclusief koffie/thee). Aanmelden kan tot uiterlijk 20 maart bij het Erfgoedcentrum via info@ecal.nu of of 0314-787078.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen