Studiekring in Bibliotheek Winterswijk

1 september 2017

De Bibliotheek is meer dan een gebouw vol boeken. Het is ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om bijvoorbeeld te praten over verschillende onderwerpen. Al tien jaar lang kan dit onder andere bij de Studiekring Winterswijk. Momenteel zijn er weer enkele plaatsen vrij bij deze kring.

De Studiekring (van en voor senioren) komt op maandagmorgen bijeen. Er zijn twaalf bijeenkomsten per seizoen van 10.30 uur tot 12.15 uur. De Studiekring gaat in 2017-2018 zijn 10e seizoen in. Nieuwe deelnemers zijn altijd van harte welkom. Gelukkig voelen de meesten zich snel thuis bij de groep. Om verschillende redenen stoppen er ook deelnemers, maar de meesten blijven een aantal jaren actief. Het Studiekringseizoen start dit jaar op 9 oktober en de laatste bijeenkomst is eind mei.

Tijdens de ochtenden behandelt iedere deelnemer een onderwerp van zijn of haar keuze. Zo ontstaat er vanzelf een variatie aan onderwerpen. Vragen en discussies horen er altijd bij. Het is de bedoeling, dat iedereen zich openstelt voor het gekozen onderwerp. De ene keer valt het meer met de eigen belangstelling samen, maar soms wat minder. Het onderling respect daarvoor is een garantie voor telkens weer een interessant seizoen.

De Bibliotheek Winterswijk is behalve de locatie waar de bijeenkomsten plaatsvinden ook een belangrijke informatiebron voor inleider en deelnemers. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deelname gratis. Een lidmaatschap kan elk moment ingaan en geldt voor een jaar. Niet leden betalen € 50,- (hetzelfde bedrag als het lidmaatschap van de Bibliotheek). Het eerste bezoek aan het Studiehuis geldt als een kennismaking en is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929), info@oostachterhoek.nl. Ook kunt u meer informatie vinden op www.studiekringen50plus.nl.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen