Subsidie voor nieuwe invulling agrarische panden

11 oktober 2018

ARNHEM – De provincie Gelderland heeft een subsidie opengesteld voor de ontwikkeling van duurzame plannen voor vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. De aanvragen voor een bijdrage kunnen worden ingediend van 26 november 2018 tot en met 25 januari 2019.

De provincie verwacht dat de komende jaren ongeveer drie op de tien agrarische bedrijfsgebouwen vrijkomt. Dit heeft gevolgen voor de leefbaarheid op het platteland, het landschap en de economie. De provincie geeft daarom subsidie voor plannen om agrarische bedrijfsgebouwen die vrijkomen te ontwikkelen.

De subsidie wordt verstrekt aan een team dat aan een plan werkt. Dit team bestaat uit een agrariër, een gemeente en deskundigen.Voorbeelden van plannen voor herbestemming zijn:

  • Een stal ombouwen tot tennishal
  • Een agrarisch bedrijf veranderen in een hotel of restaurant
  • Voedsel op een andere manier produceren.

Per project gaat het om €20.000 tot €100.000 subsidie, voor een deel uit Europees geld (POP3) en voor een deel uit provinciaal geld. De beste voorstellen krijgen mogelijk subsidie. Een adviescommissie beoordeelt de projecten.

Op Forum Gelderland staan voorbeelden van nieuwe functies voor vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen. Mogelijke partners kunnen zich op het forum presenteren.

Op 1 november van 12.00 tot 14.30 uur wordt in Klarenbeek een inspiratiebijeenkomst gehouden onder de titel
‘Nieuwe perspectieven voor vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen’, bedoeld voor agrarische ondernemers en voor medewerkers van gemeenten en provincie.  Deelnemers kunnen ervaringen uitwisselen, elkaar
inspireren en nieuwe verbindingen maken voor samenwerking.  Belangstellenden kunnen zich hier voor deze bijeenkomst aanmelden.
Kijk voor meer informatie over deze subsidie.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen