’t Gasthuus kan volgend jaar open

24 oktober 2019

WINTERSWIJK – Het woon- en ontmoetingscentrum ’t Gasthuus in Winterswijk kan medio 2020 eindelijk de deuren openen. Met steun van het nieuwe Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij (OHG) van de provincie Gelderland en Oost NL is de financiering van de verbouwing rond gemaakt. Gedeputeerde Peter Kerris en Marius Prins, algemeen directeur Oost NL, gaven gisteren het startsein voor de verbouwing van ’t Gasthuus.
Het complex aan de Gasthuisstraat staat al jaren leeg. Woningcorporatie De Woonplaats en Stichting Naoberhuizen hebben in 2017 een koopovereenkomst getekend voor de herbestemming van het pand. Hier worden achttien nieuwe appartementen voor senioren gebouwd en een ontmoetingsruimte voor alle ouderen in Winterswijk. De verbouwing heeft vertraging opgelopen omdat de financiering nog niet rond was. Met een lening van het Ontwikkelings- en Herstructuringsfonds kan de verbouwing nu van start.
De investering in de verbouwing van ’t Gasthuus is de eerste lening die wordt verstrekt door het Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij Gelderland. Het fonds is, als onderdeel van Topfonds Gelderland, opgericht om leegstaande gebouwen en verouderde werklocaties een nieuwe toekomst te geven.
De provincie Gelderland zet 18,5 miljoen euro in voor projecten van OHG. Hiermee worden (ver)bouwprojecten mogelijk gemaakt die geen volledige financiering kunnen krijgen in de particuliere sector. Gedeputeerde Peter Kerris: “’t Gasthuus laat zien waar het OHG voor bedoeld is. Met het nieuwe fonds gaan we de leegstand in Gelderland te lijf, maken we werklocaties klaar voor de toekomst en geven we starters en ouderen een betaalbaar dak boven hun hoofd.”

 


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen