Terecht boos op Philips

24 juli 2017

Loek Heinne

 

Maar liefst negentig van de 180 medewerkers van Philips Lighting Winterswijk verliezen komend jaar hun baan. Al die mensen zullen ongetwijfeld boos zijn op Philips. Zeker de mensen die er al tientallen jaren werken en zich al die jaren met hart en ziel voor de zaak hebben ingezet. In september  krijgen de medewerkers pas meer duidelijkheid. Een lange tijd van onzekerheid.

Je baan verliezen is heel erg vervelend. Zeker voor mensen die bijvoorbeeld kostwinnaar zijn en afhankelijk zijn van dat ene inkomen. “Kom ik financieel niet in de problemen”, zal hij of zij zich terecht afvragen en zal daarom boos zijn op Philips. Ik leef met hun mee.
Een medewerker van net boven de zestig jaar kan dankzij het goede sociale plan wellicht overbruggen tot aan zijn pensioen en zal er dan minder moeite mee hebben.

Voor de positieve denker biedt het ook weer nieuwe mogelijkheden. Als je al jaren in dezelfde functie zit en wel een keer iets anders wilt, is dit misschien wel je kans. Laat je omscholen en ga doen wat je echt leuk vindt.

Ik ben zelf een van de ‘slachtoffers’ van de vorige reorganisatie. In december 2012 kreeg ik te horen dat medio 2014 mijn functie zou komen te vervallen. Ik spreek hier dus als ervaringsdeskundige. Op het moment dat je hoort dat je jouw baan kwijt raakt, ben je verbaasd en kun je het eigenlijk niet geloven. Maar bij mij veranderde dat al snel in de gedachte dat ik ook eens iets anders kon gaan doen. Ik kon mijn eigen bedrijf verder uitbreiden en heb daarnaast een leuke parttimebaan gevonden. Natuurlijk heb ik achteraf makkelijk praten, maar de mensen in mijn omgeving kennen mijn positieve instelling. Ik hoop dat de betrokkenen bij deze reorganisatie na de eerste tegenslag ook positief gaan denken.

Of ik ook boos ben op Philips? Jazeker! Niet omdat ik er uit moest, maar ik ben boos op Philips om het feit dat ze als Nederlands bedrijf de productie overplaatsen naar Oost-Europa en niet denken aan de werkgelegenheid in Nederland. Het bedrijf heeft in het verleden miljarden aan overheidssubsidie ontvangen om als belangrijke Nederlandse werkgever te groeien en nu denken ze alleen aan zichzelf. Daar mag je terecht boos om zijn.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen