Timmermans & Mulder krijgt predicaat hofleverancier

29 maart 2019

WINTERSWIJK – Bloemist Timmermans & Mulder aan de Misterstraat in Winterswijk heeft het predicaat  hofleverancier gekregen. Burgemeester Joris Bengevoord reikt het predicaat zondag 31 maart uit aan eigenaar Dennis te Kortschot.
Timmermans & Mulder is op 1 oktober 1892 opgericht door Hendrik Timmermans en Luppo Mulder. In de beginjaren richtte het bedrijf zich vooral op de verkoop van land- en tuinbouwzaden, meststoffen, bomen en struiken en het kweken van allerlei tuinplanten. Daarnaast legden zij tuinen en boomgaarden aan bij de Winterswijkse notabelen en scholtenboeren. Later ging het bedrijf zich steeds meer toeleggen op de verkoop van bloemen, planten, bloemstukken en woonaccessoires. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan heeft de huidige eigenaar in het jubileumjaar (2017) een verzoek ingediend om in aanmerking te komen voor het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Dat verzoek is onlangs door de Koning gehonoreerd. Hier gaat een lange procedure aan vooraf.
Op dit moment zijn ruim 400 Nederlandse bedrijven gerechtigd het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te voeren. De Koning kan dit recht toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in de regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. Deze bedrijven moeten minimaal honderd jaar bestaan. Ook moeten zij zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.


Deel dit bericht

Advertentie


Socialmedia

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Server configuration issue

Gerelateerde artikelen